Gebze ve civar kardeş ilçelerimize bakınca gerçekten  ciddi bir şekilde konut açığı bulunuyor. Her ne kadar TOKİ  bölgede binlerce araziye şerh koysa da son yıllarda pek konut üretimi yapmıyor. Bugün kirazpınar bölgesi bu iş için tek kalan bakir yer.. Halen ineklerin, kazların, tavuk ve ördeklerin  özgürce dolaştıkları bazı boş araziler var. Gebze’nin yegane konut yerleri buralar değerlendirilmesi gerekiyor. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker geçtiğimiz aylarda bu konuda, Gebze Belediyesi olarak Kirazpınar Mahallesi’nde konut yapacaklarını dile getirmişti. Köşker: “Gebze Belediyesi olarak Gebze’deki vatandaşlarımız için konut yapacağız. Belediyemizin Kirazpınar Mahallesi’nde çok değerli arsaları var. Biz bu arsalarımıza konut yaparak Gebzeli vatandaşlarımızı uygun fiyata ev yapmak istiyoruz.” Demişti.

Özellikle yeni evlenecek olan genç çiftlerin yeni yuva özlemleri var, söyleyelim.




Muzaffer Abi verilen sözü bekliyor!

Yerli otomobil  üretimi olayının şu anda ne olduğu pek belli olmazken, Ekim 2015 tarihinde İlk üretilecek türk malı olacak otomobili 5 milyona satın aldım ben, Sanayi Bakanımız sözü bana verdi” demişti  Gebzeli iş adamı Muzaffer Altıntaş. Kimi zaman firmanın jeepi ile kimi zaman da  1974 model 1303 Vosvos ile gezmeyi yeğleyen Muzaffer Abi  yaklaşık iki yıl önce bu konuda şunları söylemişti, "Benim ömrüm bu otomobili görmeye yetmezse, çocuklarıma vasiyet bırakacağım.Şu an kullandığım otomobil 1974 model vosvos inşallah o günleri görürsem ve 2019 yılın da piyasaya çıkacak olan Türkiye'nin ilk yerli otomobilini de kullanmak bana nasip olacaktır"" diye konuşmuştu.

Muzaffer Abiyi gördüm, yerli otomobil sözünün yerine getirilmesini istiyor ve diliyor. Diyor ki, “ Söz bir kere çıkar, bu söz bana verildi. Siyasetçilerden sözlerini yerine getirmelerini bekliyorum!” dedi. 





OBJEKTİFE TAKILANLAR:

Gebze’nin tarihi değerlerinden olan Tarihi İbrahim Ağa Çeşmesi ( çarşı Çeşmesi) en son 2008 yılında bir tadilat geçirmişti. Gerek Büyükşehir gerekse Gebze Belediyesi üzerine düşen görevi yapıyorlar da, vatandaş olarak biz tarihi değerlere pek sahip çıkamıyoruz. 2008 yılındaki tadilatta aydınlatma lambaları konulurken, bugün o lambalardan eser kalmamış çünkü kırılmış, kırmışlar. Yazık değil mi? Belediyeler onarıyor siz kırıyorsunuz, bu kadar servet düşmanlığı olur mu? Gözümüz gibi korumalıyız tarihi eserlerimizi!




Gedikoğlu yemci oldu (!)

Gebzeli eski siyasetçi, işadamı, Marmara İş Adamları ve Müteahhitler Derneği – (Marimder) Genel Başkanı Zeki Gedikoğlu  Gebze ile Ankara arasında son zamanlarda mekik dokuyor. TBMM-Gebze arasında  yolculuklar yapan Gedikoğlu soluk almak için iyi havayı da fırsat bilerek bir an Gölcüönü meydanına giderek güvercinlere yem atarak stres atmış. Bazen Gebze’nin bağrında stres atmalı insan…



İyi ki varsınız…

Türkiye’de 8 Ekim 1934'de kabul edilen ve 5 Aralık 1934'de yürürlüğe giren son yasayla da kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı tanındı. Kadınlar, Türk Kurtuluş Savaşı'nın en önemli unsurlarından biriydi ve Mustafa Kemal, Atatürk Cumhuriyet'in ilanından sonra ‘‘kadın hareketi’’ne büyük önem verdi.

Teşkilat-ı Esasiye Kanununun 10 ve 11. maddeleri değiştirilerek kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanındı. İsmet İnönü ve arkadaşları tarafından verilen ve seçim kanununda değişiklik yaparak, kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan önerge TBMM'de kabul edildi.

 Kadınların bu gününü kutluyor  v , “ İyi ki varsınız!” diyorum.