Değerli okurlarım, sizlere biraz ironik bir o kadar da günümüzde yaşadığımız traji komik durumumuz hakkında hasbihal etmek için yazımın başlığını Kars ili'mizin lehçesine uygun olarak bizzat uyarladım.
vakti zamaniyle teknolojinin ülkemizde olmadığı dönemlerde  Kars ilinde postanede bir Mehmet amca varmış. Buna kars ağzıyla, yani şive olarak Memmet emmi diye hitap ederlermiş. Sevimli ve espirili bir kişliğe sahip olan bu amcamız santral memuru olduğundan evlerin,resmi dairelerin veya işyerlerin tüm telefonlarını eskiden kablolara takılı fişleri ince yuvası olan yere takarak görüşmeleri sağlarmış. Bazen işin aksi gittiği zamanlar olurmuş. Telefon bağlanması geçiktiği zaman, Mehmet amcaya yönelik, Ay Memmet emmi bizim kayıt ne oldu? Diye tepki aldığında Memmet emmi onlara yönelik cevap olarak bir Memmet emminiz kırk delik hassı birine yetişem diye kendisini onlara karşı haklı tutmaya çalışırdı. Şimdi bu konumuzla alakalı ironi böyle bir olay yaşanmıştır veya uydurma olabilir. Yani yöresel yakıştırmada diye biliriz. Bugün Türkiye'nin halli Memmet emminin santralda ki, sıkıntıları gibi ülkemizdeki,  derin sorunlar içerisinde olduğunu görmezden gelemeyiz.

Gerek iç siyaset ve dış politikamız makas git gide açılmaktadır. ABD'nin ve onların taşeronu Fetö kumpasıyla ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar Türkiye'nin itibarını yerle yeksan etmek için görünmez ellerin hamiliğine soyunan içimizdeki hainler bu yetmezmiş gibi Rıza SARRAF denilen şarlatanların ABD'ye nasıl ve kimin kanalıyla giderek orada FBI tarafından yakalanarak tutuklandığı bu şarlatanı ABD bilinçli olarak bize karşı kullanmaktadır. Sanık olan RIZA kıç korkusundan şimdi oldu  tanık artık hangi oyunun figüranı olarak sahneye çıkarıyorlar. Onu hep birlikte bekleyip göreceğiz. Türkiye'deki zamanın ekonomi bakanına rüşvet vesaire verdiğini kara para aklama, gibi ilİşkilerini sağladığını itiraf ettiği şeklinde haberler almaktayız.

Daha sonrasında  neler konuşacağı sonraki mahkeme oturumlarında ortaya çıkacağını bekliyoruz. Ülkemizin başına çorap ören zevatların bir çoğu 15 Temmuz kalkışması  öncesinde sırra kadem basarak ülkemizden giden teröristlerin ve hainlerin limanları olan ABD de keyf,sefa içerisinde günlerini gün etmekteler. Bir zamanları Hakan ŞÜKÜR dedğimiz müptezel bu memleketin ekmeğini yıllarca yediği yetmemiş gibi birde üzerine üstlük  Milletvekili oldu. Önüne iki koyun koysan güdemeyecek olan buna benzer pespayeller maalesef ülkemize çok derin yaralar açarak defolup gittiler. ABD 'de İBB eski başkanın Fetö'den cezaevinde olan damadının abisiyle cafeler vs gibi ticari ilişkiler içerisinde olduğunun bilgilerini almaktayız.

Ülkesine bu kadar zarar veren dünya da hiç bir millet yoktur. Bu hainlerin bırakmış oldukları pislikleri temizlemek bir virüs gibi tüm resmi kurumlarından tutunda sanayi, ticari her türliü sivil toplum örgütlerine kadar uzanan Fetö hainlerini 40 yıllık açtığı yarayı sayın Cumhurbaşkanı veya Sayın Devlet BAHÇELİ ile temizlemeye kalkmak akıl tutulması olur. Bu badirelerden kurtulmanın tek çaresi vatandaşıyla yek pare birlikte bu hainlerin açtıkları yaraları bertaraf etmemiz gerekliliğine inanıyorum. Hepimiz vatanımızın birlik ve beraberliği adına bir omuz vermemiz gerektiğine,ayrıca kısır çekişmelerden uzak olunması gerekir. Ez cümle milli seferberlik ilan edilmeli ve herkes önündeki pisliği temizlemeli dir. Bir Türki Sayın Tayyip ERDOĞAN 80 milyonye hangi biriye uğraşıla...