Genel

Kargo dolandırıcıları 2 milyonluk vurgun yapmış!

Kargo dolandırıcılığına yönelik Kocaeli, İstanbul ve Çanakkale'de eş zamanlı düzenlenen operasyon kapsamında 23 kişinin toplamda 2 milyon 100 bin TL dolandırıldığı tespit edildi.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, son dönemde artan kargo dolandırıcılığı vakalarıyla ilgili geniş çaplı bir inceleme başlattı. Dolandırıcıların, popüler e-ticaret sitelerinde bulunan ilanlara müşteri gibi talip oldukları, ürünleri yakından incelemek istediklerini öne sürerek satıcıları kandırdıkları belirlendi. Dolandırıcıların, "Yakın bir tanıdığım var, ürünü ona gönderirseniz daha rahat inceleyebilirim" diyerek satıcıları ürünü kargoyla belirttikleri adrese göndermeye ikna ettikleri öğrenildi. Satıcılar ürünü gönderdikten sonra dolandırıcılar kargo takip numarasını öğrenerek sahte kimliklerle kargoyu teslim aldı. Bu süreçte satıcılar hem parasını hem de kargoyu geri alamadı.

Dolandırıcıların yeni yöntemi üzerine harekete geçen ekipler, Kocaeli, İstanbul ve Çanakkale'de eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 12 şüpheliyi yakalayarak gözaltına alırken 23 kişinin de toplamda 2 milyon 100 bin TL dolandırıldığını belirledi.

Şüphelilerden M.Ş.’nin 15, H.Ş.’nin 30, İ.D.’nin 2, G.K.’nın 30, M.Y.Ç.’nin 2, E.P.’nin 2, M.İ.’nin 1 Z.B.Ö.’nün 13, D.P.’nin 1, G.K.’nın 2, İ.T.’nin 1 ve H.A.’nın 2 adet dolandırıcılıktan suç kaydı olduğu tespit edildi. Tamamlanan işlemlerinin ardından G.K., savcılıktan serbest bırakılırken; Gebze Adliyesine sevk edilen şüphelilerden 3’ü adli kontrol şartı ile serbest kaldı. 8 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yapılan aramalarda; 1 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet dizüstü laptop, 13 adet cep telefonu, kimlik basımında kullanılan kart makinesi ve çok sayıda kimlik kartı yapımında kullanılmaya hazır halde boş kart, 1 adet renkli yazıcı, fotokopi makinesi, 1 adet pos cihazı, fotoğraf makinesi aksesuarları, çok sayıda flash bellek, çok sayıda doküman ele geçirildi.