Gebze Ticaret Odası stratejik planı, kurumsal hedefleri, üye talepleri ve iktisadi ve sınai  hayata ilişkin güncel konular doğrultusunda üyeler ile uzmanları bir araya getirdiği  toplantı ve eğitim programlarına devam ediyor. Bu doğrultuda 8 Ekim Salı günü saat  14:00’de GTO Meclis Salonu’nda RPA (Robotik Süreç Otomasyonu) ve Yapay Zeka İle  Dijital Dönüşüm konulu toplantı yüz yüze gerçekleştirilecek olup; toplantının ana  konusu yapay zeka olmakla birlikte; robotik süreç otomasyonu ve otomasyon  teknolojileri ve bu teknolojilerin firmaların dijital dönüşüm süreçlerine katkıları da konu  edilecek… GTO Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Abdurrahman ASLANTAŞ Odanın, üyelerinin dijital dönüşüm süreçlerine yerinde danışmanlık hizmetleri ile halihazırda  ciddi katkı sunduğunu belirterek, RPA teknolojileri ve çözümlerinin sürece adaptasyonu  kolaylaştırıcı etkisine dikkat çekerek; süreç otomasyonunun lojistikten gıdaya,  otomotivden hızlı tüketime, sigortacılığa ve perakendeye kadar çok farklı sektörlerde  karşılığı olan bir çözüm ve çalışma bütünlüğü olduğunu ve konu ile ilgili tüm üyeleri  toplantıya katılmaya devam ettiklerini belirtti. 

Gebze Pelitli’de yeni imar yolları açılıyor Gebze Pelitli’de yeni imar yolları açılıyor

GTO, Bir İlke Daha İmza Atıyor! Atık Yönetimi ve Müsilaj Sorununun Çözümünde  Uzman İsimleri Üyeleri ile Buluşturuyor.

4-2

Oda, 10 Ekim’de gerçekleştirilecek programla da Marmara Denizi’ndeki müsilajı yararlı  deniz bakterileriyle temizleyen ekibin başındaki çok önemli ismi, İstanbul Üniversitesi  Su Bilimleri Fakültesi Deniz ve İçsu Kaynakları Yönetimi Bölümü Deniz Biyolojisi  Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. GÜLŞEN ALTUĞ’u ve diğer uzmanları üyeleriyle buluşturmaya hazırlanıyor. Odanın yürüttüğü çevre koruma ve atık yönetimi  bilinçlendirme çalışmaları kapsamında gerçekleştirilecek panelde Sn. ALTUĞ,  OSB’lerde, fabrikalarda ve üretim sahalarında yer alan arıtma tesislerinin verimli  kullanılmasının önemini ve bu konuda geliştirilen bakteri teknolojisini uzmanlarla  birlikte Oda üyelerine aktaracak.

GTO Başkanı Sn. ASLANTAŞ çok kıymetli akademisyen ve uzmanları Oda üyeleri ile buluşturacak olmaktan dolayı gururlu olduklarını  belirtirken; çevre, temiz ve yeşil üretim konularında da bölgemizin bayrak taşıyıcısı  rolünün hakkını, tüm paydaşlarla birlikte elimizi taşın altına koyarak vermemiz  gerektiğini vurguladı. Bu minvalde yerel yönetim temsilcilerini, çevre Odaların Başkan  ve yöneticilerini, belediyelerin çevre birim sorumlularını, akademisyenleri, OSB  Başkanlarını, bölge müdürlerini, atık bertaraf tesisleri yetkililerini, tesislerinde atık  yönetimi yapan tüm Oda üyelerini, 10 Ekim 2024 Perşembe günü, saat 14:00’de Gebze  Ticaret Odası Meclis Salonu’nda yüz yüze gerçekleştirilecek “Kirleticilerin Gideriminde  Bakteriyolojik Fırsatlar” konulu panele katılmaya davet ettiklerini dile getirdi.

Editör: Uğur GENCER