KOCAELİ

Üniversiteliler Kent Çamaşırhanesi sizi bekliyor

Büyükşehir’in üniversite öğrencilerine yönelik hayata geçirdiği Kent Çamaşırhanesi yeni dönemde de ilgi görüyor

Büyükşehir Belediyesi, öğrenci şehri Kocaeli’de gençlerin hayatını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Kocaeli’ne Türkiye’nin her köşesinden gelen üniversite öğrencilerinin en büyük ihtiyacı olan çamaşır yıkama sorununu da yine Büyükşehir çözdü. 2024-2025 eğitim ve öğretimin döneminde de Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), Gebze teknik Üniversitesi (GTÜ) ile Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nde (KOSTÜ) okuyan erkek ve kız öğrenciler, bu yılda Kent Çamaşırhanesinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Üniversite öğrencilerinin hayatını kolaylaştıran uygulama aynı zamanda üniversitelilerin ekonomisine de katkı sağlıyor.

ÖĞRENCİNİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRIYOR

Ev ya da yurt fark etmeksizin ilimizde ikamet eden üniversite öğrencilerine Büyükşehir Belediyesi İzmit Şahabettin Bilgisu Caddesindeki ücretsiz Kent Çamaşırhanesiyle hizmet veriyor. Kent Çamaşırhanesinde 10 adet çamaşır yıkama makinesi, 5 çamaşır kurutma makinesi ve 2 adet ütü bulunuyor. Burada görevli olan Büyükşehir personeli de öğrencilere yardımcı oluyor.

Kent Çamaşırhanesi haftanın 6 günü ücretsiz hizmet veriyor. Çamaşırhane öğrenciler için 09:00-18:00 saatleri arasında açık. Öğrencilerin bu hizmetten yararlanması için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin https://ebelediye.kocaeli.bel.tr/Camasirhane linkinden başvuru yapıp randevu oluşturulması gerekiyor.