Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve bu yıl 14’üncü kez kapılarını açan Kocaeli Kitap Fuarı tüm heyecanıyla devam ediyor. Çok sayıda etkinliğin düzenlendiği Fuar’da, yazarlar ve okuyucuları bir araya geliyor. Bu kapsamda Akçakoca Salonu’nda düzenlenen etkinlikte Gri Koç olarak bilinen Eğitimci Yazar Gökhan Müftüoğlu, ‘Sınav Kazandıran Taktikler’i anlattı. Gri Koç, öğrencilerin sınava hazırlık süreci, stresle baş etme yolları, verimli ders çalışma yöntemleri, zamanın iyi değerlendirilmesi ve motivasyonun yüksek tutulmasıyla ilgili bilgiler aktardı. Sınava hazırlanan öğrencilere seslenen Gri Koç, “Sosyal medyadan uzaklaşın” tavsiyesinde bulundu. 

ODAĞIMIZ PARAMPARÇA

Öğrencilerin odaklanma problemi olduğunu vurgulayan Müftüoğlu, “Odaklanamıyoruz. Odağımız paramparça. Odak nokta dağıldıktan sonra toparlamak 23 dakika sürüyor. Zaten 40 dakika çalışacağız. Bunu da dağıtırsak başarı nasıl gelecek? Telefonların yavaş yavaş uzaklaşması lazım. Ekran süresinin oldukça azalması lazım. Öğrencilerin sosyal medyası var. Sorsanız ders için kullanıyorlar” diyerek öğrencilerin sınav süresince sosyal medyadan uzak durmaları gerektiğini vurguladı.

Büyükşehir’den yarıyıl tatilinde renkli atölyeler Büyükşehir’den yarıyıl tatilinde renkli atölyeler

HAYAT HİKÂYESİNDEN KESİTLER SUNDU

Aynı salonda düzenlenen “Kendini Yeniden Başlat” adlı söyleşisinde Yazar Alişan Kapaklıkaya ise katılımcılara kendi hayat hikâyesinden kesitler sunarak hem güldürdü hem de düşündürdü. “Gökhan Çınar’la Dertleşiyoruz” adlı söyleşisinde Gökhan Çınar ve “Kendine Bir İyilik Yap adlı söyleşisinde Zekeriya Efiloğlu sevenleriyle bir araya geldi.

Editör: Uğur GENCER