KOCAELİ

Şehrin sosyal medyası Kocaeli Büyükşehir zirvede

Sosyal medya kanallarını etkili kullanan Kocaeli Büyükşehir, Bağımsız Boom Socialin analizine göre eylül ayında Türkiye geneli Büyükşehirler arasında zirvede

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından halka sunulan hizmetlerin ve hayata geçirilen projelerin ilerlemeleri, en güncel haliyle sosyal medyadan da takip edilebiliyor. Bu anlamda viral akımları da takip edilerek sosyal medyayı etkili kullanan Kocaeli Büyükşehir, istatistiklerde de en iyisi olarak öne çıktı. Özelikle takipçilerle kurulan iletişimle yönetilen ağlar büyük etkileşim alırken, Büyükşehir’in dijital hesapları şehrin sosyal medyası olarak gösteriliyor. Türkiye Geneli Büyükşehir Belediyeleri arasında Bağımsız Boom Social tarafından hazırlanan Sosyal Medya Kullanım Performans Analizine göre Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, eylül ayında tüm sosyal medya platformlarında aldığı etkileşimle Büyükşehir Belediyeleri arasında zirveye oturdu.

 

İLGİYLE TAKİP EDİLİYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet tanıtımları, etkinlik canlı yayınları, proje ve yatırım bilgilendirmelerinin yanı sıra Kocaeli’nin tanıtımına yönelik video, fotoğraf ve drone çekimleri sosyal medyada hem Kocaeli hem diğer illerde yaşayan takipçiler tarafından büyük beğeni topluyor.

TÜM AĞLARDA YÜKSEK PERFORMANS
Dijital dünyaya ayak uyduran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tüm ağlarda aktif bir performans göstererek bu alanda da Türkiye’ye örnek oluyor. Özelikle Facebook, Instagram, X ve Youtube’de yerel yönetimlere öncülük eden Büyükşehir son dönemin popüler ağları olan Linkedln, Tik-Tok, Whatsapp gibi mecraları da aktif kullanarak vatandaşları bilgilendiriyor. Özelikle Büyükşehir’in marka projelerinde sosyal medyadan yapılan duyuru ve tanıtım içerikleri beğeni topluyor. Bu hafta yapılacak Kocaeli Kitap Fuarında da Büyükşehir’in tüm hesapları fuar öncesi ve fuar temalı içeriklerle paylaşımlarına devam etmesi bekleniyor.