Hele ki aynı yolda, aynı iş yerinde, aynı evde bulunuyorsanız bence hayatınız kararmış demektir.
Pasifliğin kendi içersinde çok farklı dalları vardır. Az pasif, çok pasif, işine gelen konularda pasif olmak gibi ayrılabilir. Bazı pasifler vardır ki kendi pantolonunu bile çekemeyecek kadar aciz durumdadır. Tabii ki bu durumda olan bir kişi, pasifliğin son sınırındadır. Mümkünse bu tipler bana göre çevresindeki insanların sinir sistemini bozmadan daha fazla zarar vermeden en kısa zamanda doktor kontrolünden geçmeleri gerekir.
Pasif bir yönetici ise kendi bünyesinde çalışanlara hâkim olamamakla birlikte, doğal olarak onları memnun edemez. Zaten istese de memnun etmesi beklenemez. Aslında bu duruda suçlu kendiside değildir, bana göre asıl suçlu onu bulunduğu yere getirip hayatında göremeyeceği mevkii ve makamı verendedir.
Çünkü kendisine hayrı olmayan pasif bir kişi yanında çalışan, kendi kontrolü altında olan çalışanların ne hakkını araya bilir, nede sorunlarına çare bulabilir. Mıymıntılık, sünepelik en büyük karakter özellikleridir.
Özellikle dikkat ederek baktığınızda gerçekten yaptığı işe, masasına hâkim olan, yaptığı işin hakkını veren kişilerin yanı sıra, birde pasifliğinden dolayı bulunduğu konumda emanetçiymiş gibi duran, masasına tam anlamıyla hâkim olamayan kişileri gördüğünüzde veya denk geldiğinizde “bunu buraya kim getirmiş” dediğiniz zamanlar mutlaka oluyordur.
Pasif olan bir kişiyle kısa sürede görüşmek, sadece bir işiniz icabı karşı karşıya gelmeniz pek fazla rahatsızlık vermez. Ancak ruhunda pasiflik, mıymıntılık, sünepelik olan bir kişinin sorumluluğunda çalışmak, ondan gelecek emirle hareket etmek hele ki aynı evi paylaşmak insanı çileden çıkartarak bardağı taşırır. Son noktayı koymak için geç kaldıysanız sabır, şayet elinizde imkânınız varsa yol yakınken dönmeniz sizin için daha hayırlı olacaktır.
Bu günde böyle olsun,
Gününüz güzel olsun…