Akgül'den yeni eğitim-öğretim yılı mesajı

Uğur GENCER/ Hürriyetçi Eğitim Sendikası Gebze İlçe Başkanı Hasan Akgül, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dilerken, yazılı bir açıklama yaptı.

Akgül'den yeni eğitim-öğretim yılı mesajı
banner158
banner174

Hürriyetçi Eğitim Sendikası Gebze İlçe Başkanı Hasan Akgül, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dilerken, yazılı bir açıklama yaptı.

Akgül yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Sevgili öğrenciler kıymetli veliler, 2024- 2025 eğitim öğretim yılının hepimiz için hayırlara vesile getirmesini diliyorum. Yeni bir öğretimin yılında bu hafta birinci sınıflar uyum eğitimleri ile birlikte yeni yıla hazırlanacaklar.

Önümüzdeki hafta bütün okullar aktif olarak eğitime başlayacaktır. Senenin başında çocuklarımızın geleceğini dizayn etmemiz açısından okula devam, devamsızlıkları, genel ahlakları, okuldaki arkadaşlarına olan saygıları ve öğretmenlerine olan saygıları gerçekten önemlidir.

Okulların açılacağı bugünlerde uzun bir tatil sürecinden sonra çocukların sokakta farklı kişilerle, tanımadığı kişilerle arkadaş olmaları ve tanımadığı kişilere güvenmemeleri konusunda çocuklarımızı mutlaka uyaralım.

Gebze gerçekten kalabalık, yoğunluğun bol olduğu bir bölge. Bu vesileyle mutlaka çocuklarımızı kontrol edelim. Çocuklarımızın bazı alışkanlıklardan vazgeçmesi için onlara destek olalım. Çocukların her istediğini yapan, çocuklarını çok seviyor demek değildir. Özellikle sosyal medya, cep telefonu gibi konularda okul idaresine yardımcı olmanız gerekmektedir. Çocuklarımız bütün kötü alışkanlıkları sosyal medyadan öğrenmektedir.

Özellikle lise çağında akran zorbalığı çok fazla artmıştır. Çocuklarınızı akran zorbalığına karşı mutlaka uyarınız. Çocuklarınızın geliş gidiş saatlerine dikkat ediniz, çocuklarınızın boş zamanlarda ne yaptığını mutlaka araştırınız. Çocuklarınızı evden göndererek onlardan kurtulamazsınız. Okulda ne yaptıklarını, okul sonunda ne yapmaları gerektiğini, derslere nasıl çalışacağını mutlaka öğretmenlerle istişare ederek, çocuklarımızın geleceğini teminat altına almamız gerekir

Sevgili veliler, sevgili öğrenciler, kesinlikle öğretmenler çocuklarımızın geleceği için, çocuklarımızın başarısı için çaba gösteren, görevini yapan, her biri sizin gibi birer anne baba olan kişiler. Kesinlikle herhangi bir öğrenci için kötü düşünmeleri söz konusu değildir.

Çocuklarımızın sosyal medyada gördüğü bazı uygunsuz davranışları kendi arkadaşlarına uygulamak istemeleri, bazılarının gereksiz şımarık hareketleri, gereksiz tavırları, okulda yanlış davranışlarda bulunup, eve gidip ailelerine yalan söylemeleri, öğretmen ve velileri karşı karşıya getirmektedir. Kesinlikle ailenizle ilgili, çocuklarınızla ilgili bir sorun olduğunda mutlaka okul idaresi ile irtibata geçiniz. Çocuğunuzun hangi sınıfta olduğunu, hangi okulda olduğunu, hangi bölümde olduğunu, sınıf öğretmenini mutlaka tanıyınız.

Genellikle ailelerimizin fabrikada çalıştığı, çok yoğun olduğunu yıllardır tecrübeyle artık öğrenmiş bulunmaktayız. Fakat çocuğumuzun geleceği için onlara haftada 1 saat ayırmamız çok değildir. Mutlaka okul idaresinin iletişim bilgilerini alınız, sınıf öğretmeninin telefonunu alınız, çocuklarınızın okula geldiğinde yasalar gereği telefonunu bırakacağını, gizli bir şekilde telefonları saklamanın çare olmayacağını mutlaka çocuklarımıza anlatmamız gerekmektedir.

Hemen hemen her okulda sınıf öğretmeni, rehber öğretmeni, müdür yardımcısı bulunmaktadır ve çocuklarımıza yardım etmek için elinden geleni yapmaktadır. Sınıf öğretmeni ile, rehber öğretmeni ile, okul idaresi ile görüşmeden karşılaşacağınız olayları kendi kendinize çözmeye çalışmanız olayı iyice çıkmaza götürmektedir. Çocuklarımız genelde korkudan, aile baskısından evde yalan söylemektedirler. Bu vesileyle karşılaşacağınız sorunları mutlaka okul idaresi ile görüşün.

Geleceğimizin teminatı olan gençleri yetiştirmek boynumuzun borcudur. Yeni öğretim yılında öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER