Emeklilere Müjde: Maaş Farkları hesaplara yattı!

Yaklaşık 3.7 milyon emekliyi ilgilendiren yeni düzenleme kapsamında, en düşük emekli maaşı farkları bugün hesaplara yattı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), en düşük emekli maaşını 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltti ve yeni maaşlar sisteme yüklendi.

Emeklilere Müjde: Maaş Farkları hesaplara yattı!
banner158
banner174

Kök maaşını öğrenmek isteyenler, e-Devlet üzerinden kısa sürede kök maaşlarını görebiliyor. 2024 Temmuz ödeme dönemi itibarıyla en düşük emekli aylığı 12 bin 500 TL'ye yükseltilmişti. Bu kapsamda, fark ödemeleri bugün itibarıyla emekli, dul ve yetimlerin hesaplarına geçti. Düzenleme, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini kapsıyor ve toplamda 3 milyon 703 bin 788 emekli bu uygulamadan yararlanacak. Temmuz farkı kapsamında, emeklilere 2 bin 500 lira ödeme yapıldı.

KÖK MAAŞLAR SİSTEME YÜKLENDİ


Kök maaşlara gelen son zammın ardından, en düşük emekli maaşı alanların durumu da netleşmiş oldu. Yeni düzenlemeyle birlikte en düşük emekli maaşı 12 bin 500 liraya yükseldi. Kök maaşı 12 bin 500 liranın altında olan emekliler, kök maaşlarının ne olduğunu merak ediyor.

SSK ve Bağ-Kur Emeklileri Kök Maaşlarını Nasıl Bulabilir?
12 bin 500 lira en düşük emekli maaşı alanlar, kök maaşlarını bulmak için aşağıdaki adımları izleyebilir:

e-Devlet'e Giriş Yapın: İlk olarak e-Devlet sistemine giriş yapın.
Arama Kısmına "4A Emekli Aylığı" Yazın: Arama kısmına "4A Emekli Aylığı" yazıp çıkan ilk bağlantıya tıklayın.
Detay Kısmına Tıklayın: Gelen sayfada "Detay" kısmına tıklayın.
5510 Ek 19 Miktarını Kontrol Edin: Açılan pencerede en alt kısımlarda yer alan "5510 Ek 19 Miktarı" yazan yerdeki tutarı 12 bin 500 liradan çıkarın. Böylece kök maaş, ek ödeme dahil ortaya çıkmış olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER