Küçük hamallar!..

Sabahları bakıyorum, minnacık  güzel varlıklar, bizim geleceğimiz olan çocuklarımız okullarına sırtlarına yükledikleri  bayağı ağırca olan çantaları ile gitmektedirler… Gerçi şimdi eskisi kadar ağır değil, bir çok okulda artık öğrencilerin kendi dolapları var, hem evde, hem dolaplarında okul malzemelerini barındırmaktadırlar ancak yine de dikkat edilmesi gereken hususlar bulunuyor. Örneğin çocuklarımızın Allah korusun omurga rahatsızlıklarına karşı  bu konuda ne yapılması gerekiyor:

-Sırt çantaları kesinlikle uzun süreli olarak kullanılmamalıdır.

 -Öğrencilerin okulda kilitli dolapları olmalı, eve sadece ihtiyaçları olanları taşımalıdırlar.

 -Öğretmenler ve veliler ağır çanta ve ağır kitap taşıma sorununu konuşmalıdırlar.

 -Tüm kitabı taşımak yerine sadece ilgili kısımların fotokopisi çekilebilir.

 -Düzenli olarak çanta temizliği yapılmalı ve ihtiyaç duyulmayan malzemeler çantadan çıkarılmalıdır.

 -Sırt çantaları ve içindeki ağırlıklar toplamının, taşıyanın vücut ağırlığının %10' nundan az olması muhakkak sağlanmalıdır.

 -Uzun süreli ve/veya ağır çanta kullanımının mecburi olduğu hallerde tekerlekli çantalar tercih edilmelidir.


HAYATIN İÇİNDEN:

Başaran 80 yaşında…

Gebze Ticaret Odası’nın kurucu ilk Yönetim Kurulu Başkanı olan Gebze’nin yerlilerinden İbrahim Başaran 10 Aralık’ta 80 yaşına bastı. 1983 yılında Oda kuruluş çalışmalarını başlatan ve  1988 yılındaki ikinci girişimi sonuç verince  1988 yılında  GTO’yu bir avuç arkadaşıyla birlikte faaliyete sokan İbrahim başaran bugün kendi şirket ofisinde  yakın arkadaşı Cengiz Özdemir ile birlikte inzivaya çekilmiş durumda. Başaran 1937 Gebze doğumlu.

Ailesi Gebze’de “Ayvacılar, Ayvacıoğlu” lâkapları ile tanınırlardı. Cumhuriyetin ilk yıllarında tarım ve hayvancılık ile süt ve süt mamulleri imalatı işleriyle iştigal etmişlerdir.

Günümüzde Başaran inşaat olarak emlak ve inşaat işleri ile 1973 yılında  İbrahim Başaran öncülüğünde kurulan  Kondaş  Kondansatör fabrikası ile sanayi alanında bölgemizde faaliyet göstermektedirler.

İbrahim Bey Sahinur Hanım ile evli, Çocukları Ahmet Başaran ile Ömer Faruk Başaran’dır. İbrahim Bey çocuklarından toplam 7 torunu vardır. İbrahim Başkan’a Değerli Eşlerine, çocuklarına ve torunlarına uzun ve sağlıklı ömürler diliyoruz.


Kızılay kan bağışını 5 güne çıkardı

Gebze Kızılay Başkanı Oya Tunçel, Kızılay Gebze olarak kan bağışını Gebze’de  haftada 5 güne çıkardıklarını açıkladı. Tunçel, Gebze Eski Devlet Hastanesi yanında önceki yıl açılan Kan Merkezi’nde  haftada 10:00-18:00 saatleri arasında olacak şekilde kan bağışını kabul ettiklerini açıkladı. Kan bağışı yapmak isteyenlere önemle duyurulur.



Bir Fıkra:

Yavaşla’ya hoşgeldiniz!

Temel bir gün arabaya binmiş, uzunca bir yola çıkmış. Tam varacağı yere 2 saatlik yolu kalmış sağda bir levha görmüş : “Yavaşla 80 km” Temel hemen hızını 80 km’ ye düşürmüş. Biraz daha ilerlemiş “Yavaşla 50 km” yazıyormuş. Temel hızını bu seferde 50 km’ ye düşürmüş. Az ileride “Yavaşla 20 km” levhasını görünce Temel hızını yine düşürmüş. İyice meraklanmaya başlamış, acaba kaza falan mı oldu diye. Bir süre daha gittikten sonra karşısında yeni bir levha: ” YAVAŞLA’ YA HOŞ GELDİNİZ ”