KOCAELİ

Kandıra'ya Karavan Parkı ve Çadır Kamp Alanı yapılıyor

Kandıra Belediyesi Seyrek’te Karavan Parkı ve Çadır Kamp Alanı İnşaatına Başladı.

Kandıra Belediyesi, özellikle ilçemizde turuzmin arttığı yaz aylarında yoğun talep gören, karavan parkı ve çadır kamp alanı ihtiyacını karşılamak için kolları sıvadı. 
Kandıra Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışması yürütülen Çalköy  Mahallesi Seyrek mevkii’nde iki parçadan oluşan toplamda  40 dönüm ormanlık alan üzerine planlanan karavan park ve çadır kamp alanı yapımına başlandı.
İçerisinde bay-bayan tuvaletleri, duşlar, bebek bakım odası ve deniz manzaralı kafeteryasıyla tamamen doğal bir ortamda bulunacak tesiste, yağmursuyu hattı, elektrik ve kanalizasyon altyapısı, aydınlatma ve  sosyal kullanım alanları bulunacak. 
Güvenlik önlemlerinin de alınacağı alanda karavancıların ve çadır kuran tatilcilerin rahatı ve ihtiyaçları için tüm detaylar düşünüldü.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez, ‘’Kocaeli’nin incisi ilçemiz Kandıra özellikle yaz aylarında yoğun bir tatilci akınına uğruyor. Bölgemizde tesis ve nitelikli alan yetersizliğinden kaynaklı, tatilcilerimiz birtakım sıkıntılar yaşıyor. Bizlerde bu eksikliği bir nebzede olsa giderme adına ekip arkadaşlarımızla seyrekte dere kenarında bulunan toplamda 40 dönümlük ormanlık alanı karavan parkı ve çadır kamp alanı olarak projelendirip, inşaat çalışmalarına başladık. İnşaalah önümüzdeki sezonada yetiştirip tatilcilerimizin kullanımına sunacağız’’ dedi.