İzmit'te, Sinan Dereli Ortaokulu Okul Aile Birliği'nin düzenlediği 'Hayat için el ele. Haydi, Organ Bağışı' konulu panel sonrası organlarını bağışlayan İzmitli duyarlı vatandaşlar, Ülkemizde organ bağışı bekleyen yaklaşık 70 bin hastaya bir umut olacaklardır. Millet olarak kan bağışına duyduğumuz ilgi gibi organ bağışına da ilgi duymamız ve daha bilinçli olmak adına düzenlenecek etkinliklere hız verilmesi, yaygınlaşması için düzenlenen tüm etkinlikleri de bizlerin yazılı ve sözlü duyurması gerekiyor.  

 

Vatandaşların bilinçlenmesi için İl genelinde stantlar açılarak vatandaşlara yön vermek adına 1979 tarih ve 2238 sayılı yasa ve organ naklinin öneminin aşılanması gerekiyor. Genel olarak organ bağışıyla ilgili olarak bilinçsizlik ve korku almış başını gidiyor. Toplum olarak daha bilinçli olsak, Ülke genelinde yaklaşık 70 bin hasta sayısını 40 binlere düşürmüş oluruz. Kısacası bir umut organ nakli ile ilgili olarak eksiğimiz bilinçlenmek ve yön verilmesidir. Yön vermek afişlerle değil, bizzat anlatılarak aşılanması gerekiyor.  

 

Yıllardır kaldırımları işgal eden bankaların kredi kart satışları nasıl ki; toplumu kredi kartı batağına sürüklediyse, bence aynı şekilde bir uygulamayla organ bağışı noktasında da batağa değil, hep birlikte umudunu kaybedenlere bir umut olmak adına, insanlık adına organ bağışıyla can verelim.

 

Ölümden sonra organların başka bir insan için kullanılmasına izin verilmesi, organların toprak olamamasıyla birlikte, görmeyen bir insanın görmesini ya da hayatını diyaliz cihazına bağlı olarak sürdüren bir böbrek hastasının hayata dönmesini sağlamak aslında hepimiz için insanlık görevidir. 

 

'Hayat için el ele. Haydi, Organ Bağışı' konulu panelde emeği geçenleri, İzmit Sinan Dereli Ortaokulu Okul Aile Birliği'ni insanlık adına duyarlılık göstererek farkındalık yarattıkları için canı gönülden tebrik ediyor ve yürekten kutluyorum. 

 

Bir organ, bir hayat! Bir hayat, tüm insanlık...

 

 

 

Sağlık dolu huzurlu günler dilerim.