banner166

Hakan Arısan Bilgilendiriyor

Uğur GENCER/ Ürolog Dr Hakan Arısan Korona Virüs Sürecinde Ürolojik Hastalıkların Medikal ve Cerrahi Tedavileri Hakkında Paylaşımda Bulundu.

Hakan Arısan Bilgilendiriyor
banner158
banner174

Uğur GENCER/ Bildiğiniz üzere ülkemiz ve dünya Covid-19 salgını (pandemi) ile mücadele etmektedir. Bu durumda tıbbi girişimlerde (özellikle ameliyatlarda) bazı sınırlandırmalar söz konusudur. İçinde bulunduğumuz bu durumun ne kadar süreceği belli değildir bu nedenle ürolojik hastalıklar ve aciliyetler karşısında alınan tavrı sizlerle paylaşmak istedik:

Covid 19 ciddi bir sağlık sorunu teşkil etmektedir ancak bulaşmadan korunabilir isek endişe edecek bir şey yoktur; bulaşmadan korunabilmek adına hastanelerimizde bazı önlemler almıştır ve bu önlemler pozitif yönde çok iyi sonuçlar vermiştir:

  1. Ameliyat olmadan önce bütün hastalarımıza Covid ile ilgili en güncel testler (kan testi, akciğer tomografisi, sürüntü testi vs.) yapılmakta ve sonucunda Covid-19 ile ilgili sorun yoksa yatırılmaktadırlar
  2. Ameliyat olan hastalar Covid-19 nedeniyle yatırılan hastalardan tamamen ayrı blokta yatırılmakta, hiçbir şekilde Covid-19 hastaları ile temasları olmamaktadır
  3. Ameliyat ettiğimiz hastalarımız ile ilgilenen hemşire ve diğer sağlık personelimiz sadece cerrahi müdahale yaptığımız hastalarımız ile ilgilenmekte başka hiçbir blokta görev almamaktadırlar
  4. Büyük kanser cerrahisi yapıldıktan sonra yoğun bakım servisine alınan hastalarımız tamamen ayrı bir yoğun bakım servisinde yatmakta, Covid 19 nedeniyle yoğun bakım ihtiyacı olan hastalar ile aynı yoğun bakımını paylaşmamaktadırlar

Acil ürolojik ameliyatlara ve kanser ameliyatlarına devam edilmektedir.

Böbrek ve üreter (idrar yolu) taşlarında veya batında kitle nedeniyle böbrek kaybına gidiş söz konusu ise ya da ağrı ile medikal tedavi baş edemiyor ise cerrahi uygulanmaktadır.

  1. Prostat büyümesi nedeniyle idrar yapamayan hastalarımıza sonda taşımaktan kurtarmak adına prostat ameliyatları (TUR Plasma Kinetik/Laser vs.) uygulanmaktadır.
  2. Dış idrar yolu darlığı nedeniyle karnına sonda takılmış hastalarımıza dış idrar yolunu açma ameliyatları uygulanmaktadır.
  3. İdrardan kan gelmesi şikâyeti olan hastalarımıza acilen tetkikler yapılmakta ve tanı konulup kanser saptanırsak derhal cerrahi girişim yapılmaktadır.
  4. Ürolojik kanserlerin hastalara Covid-19 dan çok daha fazla zarar verme riski taşıdığı için kanser cerrahisine hiç ara vermeden devam edilmektedir.

Özetle; ürolojik şikayetleri olanların hastanelere randevu alarak acil durumlarda ise acil servislere gecikmeden başvurmalarını tavsiye ederiz. 

Ürolog Dr Hakan Arısan 

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2021, 23:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER