GEBZE

Gebze'de doğalgaz patlaması; 1'i ağır 8 yaralı!

Kocaeli'nin Gebze ilçesi Mevlana mahallesinde doğalgaz patlaması sonucu 3 bina hasar görürken 8 kişide yaralandı.

Kocaeli'nin Gebze ilçes Mevlana mahallesi 866 sokak üzerinde bulunan bir binada doğalgaz patlaması meydana geldi. Olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Binada büyük hasar meydana geldi. Gebze’de meydana gelen doğalgaz patlamasında 8 kişi yaralanırken, 7 yaralının durumunun hafif olduğu belirtildi. Patlamada evde bulunan annede ise ciddi yanıklar oluşurken tedavisi için Kocaeli Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.

Gebze ilçesinde 5 katlı binanın 3. katında doğal gaz kaynaklı olduğu değerlendirilen bir patlama sonucu 8 kişi yaralandı, 3 bina ve 6 otomobil hasar gördü. Son günlerde binada yoğun şekilde gaz kokusu aldıklarını söyleyen bir apartman yöneticisi tüm şikayetlerine rağmen doğalgaz firmasının gerekli önlemi almadığını iddia etti.

Patlamada evde bulunan annede ise ciddi yanıklar oluşurken tedavisi için Kocaeli Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.

Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit ve Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Kaymakam Özyiğit, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sebebiyle ilgili henüz teknik inceleme tamamlanmadı. Patlama neyden kaynaklandı bilmiyoruz. 8 yaralımız var. Doktorlarımızın ifadesine göre ağır yaralımız yok. Bu yaralılarımızın içerisinden kısmi tedavisini görüp taburcu olanlar da var. Arkadaşlarımız tek tek çalışmaları yapıyor. Bina yöneticilerini de dinlediler. Hayatını kaybeden vatandaşımız yok, buna şükrediyoruz. Allah her birine şifa versin. Kamu kurumlarımız teyakkuz halinde çalışıyorlar" dedi.

Patlama sonrası çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken Emniyet, İtfaiye, Palgaz, sedaş ve afad ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. İtfaiye ekipleri patlamada ağır hasar aln aracın LPG tankını ikinci bir patlamaya karşı boşaltma işlemleri yaptı.