DARICA

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 1-7 Ekim Emzirme Haftası Etkinliği

1-7 Ekim Emzirme Haftası olması nedeniyle, anne sütünün önemine dikkat çekmek amacıyla Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde emziren annelere yönelik etkinlikler düzenlendi.

 1-7 Ekim Emzirme Haftası olması nedeniyle, anne sütünün önemine dikkat çekmek amacıyla Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde emziren annelere yönelik etkinlikler düzenlendi. Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen etkinliklere; Gebe Okulu, Doğumhane, Kadın Doğum Servisi, Yeni Doğan Yoğun Bakım çalışanları ve emzirme danışmanı Uzman Ebe Büşra Kaynar'da katkı sağladılar.
 
Verilen eğitimde; anne sütünün önemi ve faydaları, anne sütü saklama koşulları, emzirmede çıkabilecek sorunlar ve baş etme yöntemleri, uygulamalı emzirme teknikleri konularında katılımcılar bilgilendirildi.
 

 Sağlık Bakım Hizmetleri ve ilgili birim çalışanları tarafından yapılan açıklamada “Bütün bebekler ve çocuklar sağlıklı olmak, sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Emzirme, bebeğin bağışıklık sistemini güçlendiren antikorlar ve besin maddeleri sağlar. Sayısız özelliğiyle bir yaratılış mucizesi olan anne sütü bebek için en mükemmel ve ideal besindir.

  İlk 6 ay sadece anne sütü ile beslenme sağlanmalıdır. Anne sütü; yeni doğan bir bebeğin ilk 6 ay ihtiyacı olan her besini tek başına sağlayabilen en doğal, en taze, en ekonomik besin olma özelliğine sahiptir. Bebekler 6.aydan sonra da ek besinlerle beraber 2 yaş ve üzerine kadar emzirilmeye devam edilmelidir. Sadece anne sütü bebeğin bütün ihtiyaçlarını karşılamaya yeterlidir. Emzirme konusunda annelerin desteklenmeye ihtiyaçları vardır. Her annenin sütü bebek doğmadan oluşur. Sütün gelmesi için bebeğin en kısa sürede emzirilmesi gerekir. Bebeğin anneyle aynı odada kalması emzirme için önemlidir. Anneler doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrasında hem aileleri ve toplum tarafından hem de sağlık sistemi tarafından desteklenmelidir. Bu nedenle amacımız emzirmenin korunması, özendirilmesi, desteklenmesi ve yapay beslenmenin çocuk sağlığı üzerine olumsuz etkilerinin halkımıza duyurulması ve annelerimizin bilinçlenmesine katkıda bulunmaktır.”  ifadelerine yer verildi.