Vali İlhami Aktaş, Kocaeli'nin 1 aylık asayiş verilerini paylaştı

KOCAELİ

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş Genel Asayiş Değerlendirme toplantısında Kocaeli'nin 1 aylık verilerini paylaştı.

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’ın yönetimindeki ilk Genel Asayiş Değerlendirme Toplantısı, Valilik Akçakoca Toplantı Salonu’nda düzenlendi. Toplantıya Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İl Emniyet Müdür Vekili Erdal Aydınlık, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Melih Doğruel, Sahil Güvenlik Kuzey Marmara Grup Komutanı Binbaşı Ziya Can Gürsoy, ilçe kaymakamları ve kurum müdürleri katıldı.

Ağustos ayı verilerini değerlendiren Vali İlhami Aktaş Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, “Bu ayki toplantımızın diğerlerinden farkı bugün uyum eğitimi ile başlayan, 9 Eylül’de diğer okulların açılacak olması ile başlayacak olan 2024-2025 Eğitim ve Öğretim yılı ile ilgili alacağımız tedbirleri ve çalışmaları değerlendirmiş olacağız."
"Narkotik suçlarla ilgili emniyetimiz ve jandarmamız toplamda 679 operasyon yapmış, 869 gözaltı işlemi uygulanmıştır. Gözaltına alınan şahıslardan 79’u tutuklanmış, 30’u adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış ve değişik miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirilmiştir."
"Ağustos ayı içerisinde organize suçlarla ilgili 6 operasyon yapılmış, 8 kişi gözaltına alınmıştır ve bunlardan 2’si tutuklanmıştır. Kaçakçılık faaliyetleri kapsamında 30 operasyon yapılmış, 49 kişi gözaltına alınmıştır. Mali suçlara yönelik olarak da 10 operasyon gerçekleştirilmiş ve 12 kişi gözaltına alınmıştır. Bir adet mali suç çetesi çökeltilmiştir."
"İlimizde geçtiğimiz ay işlenen toplam asayiş olayı 5 bin 417’dir. Yapılan çalışmalarda 476 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 281’ine hapis cezası kesilmiş, 451’ine de ifadeye yönelik işlem yapılmıştır." diye açıkladı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.