Başkan Büyükakın, TÜGVA'nın 2024 Yaz kapanış programına katıldı

GÜNDEM

Başkan Büyükakın, “TÜGVA’nın yaptığı birçok güzelliklere tahammül edemeyenler, yarasanın güneşten rahatsız olur ya karanlığı sever, güneş çıktığı zaman rahatsız olur, gider karanlığa kapanır. Aynı onlar gibi de rahatsız oluyorlar” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kocaeli İl Temsilciliğinin düzenlediği 2024 Yaz Okulu kapanış programına katıldı. Kartepe SEKA Kampında düzenlediği yaz şenliğinde bir konuşma yapan Başkan Büyükakın, “Geleceğe yürüyebilmemiz için geleceğin büyük Türkiye’sini inşa edebilmemiz için dünya meselelerine hâkim, geçmişini bilen gideceği yeri bilen bir nesil yetiştirmemiz lazım. İşte TÜGVA’nın varlık sebebi bu” dedi.

 

“MASUM İNSANLAR KATLEDİLDİĞİNDE RAHATSIZLIK DUYAR”

Kocaeli TÜGVA İl Temsilcisi Mustafa Salın ve yönetiminin organize ettiği birliktelikte, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’da yer aldı. Yoğun bir kalabalığın yaşandığı buluşmada çocuklara, gençlere ve ailelere seslenen Başkan Büyükakın, TÜGVA’nın varlık sebebine değinerek şunları da söyledi: “TÜGVA’nın yaptığı birçok güzelliklere tahammül edemeyen, yarasa güneşten rahatsız olur ya karanlığı sever, güneş çıktığı zaman rahatsız olur, gider karanlığa kapanır. Aynı onlar gibi de rahatsız oluyorlar. TÜGVA’nın şuurlu bir nesil yetiştirmesinden rahatsızlık duyuyorlar. Çünkü o nesil, Filistin’de çocuklar katledildiğinde, kadınlar katledildiğinde masum insanlar katledildiğinde rahatsızlık duyar.”

 

“ÇOCUKLARIMIZA O DEĞERLERLE YETİŞTİRMEK”

Başkan Büyükakın konuşmasını, “Dünya beşten büyüktür, der. Sesini yükseltir. Ürkmez, korkmaz. İstiklal Marşı, Korkma diye başlıyor değil mi? Nesiller sağlıklıysa, nesillerin geçmişiyle bağı varsa o zaman korkmayın. O zaman korkacak bir şey yok. O zaman gelecekte vardır. Bakın geçtiğimiz günlerde Paris’te olimpiyatlar başladı. Müslümanlığın da Hristiyanlığın da bütün kutsal dinlerin de ne kadar değeri varsa saldırdılar. Aslında TÜGVA’nın yapmaya çalıştığı bu değerlerimize sıkı sıkıya bağlı kalmak, çocuklarımıza o değerlerle yetiştirmek. Adalet penceresinden bakmalarını sağlamak. Kardeşlik, barış penceresinden bakmalarını sağlamak. Dünyanın neresinde olursa olsun bir zülüm olursa o zulme karşı ses çıkarmalarını sağlamak. İnşallah bu şuur içinde yetişen gençler olduğu müddetçe korkmaya da gerek yok diyoruz” diyerek sonlandırdı. Başkan Büyükakın, çocuklarla, gençlerle ve ailelerle bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.