“Akıllı Şehir!” Projesi nasıl bir şey?

Gebze Ticaret Odası’nın Kasım Ayı Meclis Toplantısını izledim önceki gün. Kasım ayı içindeki  Oda icraatlarının anlatıldığı sinevizyonlu sunumun ardından GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler çeşitli gelişmeler ve konuları içeren konuşmasını gerçekleştirdi. “Kira stopaj vergisi“, “kurumlar vergisi”  gibi konuların ardından Başkan Çiler  “Akıllı Şehir” kavramını dile getirdi. Akıllı Şehir kavramı  hakkında dün telefonla daha ayrıntılı bir bilgi aldım Başkan Çiler’den. Bu hususta bana verdiği bilgide gelişmiş ülkelerin hepsinde bu kavram var ve hayata geçmiş durumda.

Yabancı dilde Smart Cıty yani “Akıllı Şehir” kavramında insanların yaşadıkları şehirlerde meydana gelen bütün gelişmeler bir sistemin içinde toplanıyor. Örneğin durakta otobüs bekliyorsunuz, o andaki hava durumunu, şehrin üzerindeki hava kirliliğini, yanaşan otobüsten çıkan egzoz gazının emisyon ölçümünü anında cihazdan öğrenebiliyorsunuz. Yani bir anlamda bu sistemden aynı anda yaşadığınız ortamın bilgisini anında almış oluyor ve hayat standardınız daha da yükseliyor.

Bu hususta önümüzdeki süreçte Gebze’de bir panel organizasyonunu düşünüyor GTO. Buradan belirtelim ve duyuralım.

 

Milli Piyango rüyası!

Vatandaşı Büyük ikramiye heyecanı kapladı. Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekilişi için bastırdığı biletlerin satışına başlandı bile. Bu yıl piyango tarihinin en büyük ikramiyesi verilecek: 61 milyon lira...Vatandaşlar heyecanlı! Umut fakirin ekmeği! Ye Memet ye demişler… Milli Piyango İdaresinin Merkez Bankası Banknot Matbaası'nda bastırdığı yılbaşı özel çekiliş biletleri bayilere ulaştırıldı. Tam bilet 60 liradan, yarım bilet 30 liradan, çeyrek bilet ise 15 liradan satılıyor.

Yılbaşı özel çekilişinin ikinci büyük ikramiyesi bu yıl 10 milyon lira olacak. Talih kuşu, yılbaşı gecesi ayrıca 1 adet 5 milyon lira, 1 adet 2 milyon lira, 1 adet 1 milyon lira ve 1 adet de 500 bin liralık ikramiye verecek…

 Yılbaşı gecesine kadar herkes bir umutla potansiyel milyoner…Bakalım kimlerin yüzü gülecek hep birlikte göreceğiz…

Minik yürekleri üzmeyiniz!

Siz hiçbir çocuğun derinden derinden, içten içe, içli-içli sessiz ağladığını gördünüz mü şahit oldunuz mu? Ben oldum… ve en acıklı ve yürek dağlayan da budur..İnsanı üzen de budur… Hiç kimse durduk yerde bizim geleceğimiz olan çocukları sakın üzmesin! Çocukları güldürün ki Dünya gülsün veya neşelensin! Olmaz mı?