Hürriyetçi Eğitim Sendikası Gebze İlçe Başkanı Hasan Akgül Akgül yaptığı açıklamada şunları söyledi:

2024 2025 öğretim yılının bütün öğretmen öğrenci ve velilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Okullarımızın açılmış olduğu şu günlerde ne yazık ki okullarımızda temizlik görevlisi sıkıntısı yaşamaktayız. Öğretmenlerimizin bu sıkıntılı süreçte sınıfları kendilerinin temizlediği, okullarımızın bütün sıkıntılarının öğretmenlerin üzerinde olduğu bugünlerde bazı okul müdürlerinin hiçbir şey yokmuş gibi öğretmenler üzerinde baskı yapması, öğretmenlere mobbing uygulaması ziyadesiyle bizi rahatsız etmektedir.

Bu sıkıntılı günlerde birbirimize destek olmamız gerekirken okul müdürlerinin öğretmenlere mobbing yapması, hatta bazı okul müdürlerinin bunlardan rahatsız olan öğretmenlere emekli ol, ne işin var çalışma git, evinde otur gibi saçma sapan yorumlar yaptığı, bazılarının trafik yoğunluğu için evden erken çıkın dediğini ve bunları yapanları bildiğimizi ve bunlar için gerekli yasal yollara başvuracağımızı belirtiyor, bu şekilde davranan okul müdürlerinin kendilerine çekidüzen vermesini umuyorum.

Okullar öğrencisi ile velisi ile öğretmeni ile müdürü ile müdür yardımcılarıyla huzurlu olur. Eğer okul müdürleri ben yaptım oldu şeklinde devam ederlerse, okullarımızda huzur kalmayacak.

Kendilerini ağa gibi gören okul müdürlerini buradan uyarıyorum. Haddinizi aşmayın, aklınızı başınıza alın, olacaklardan biz sorumlu değiliz. Hürriyetçi Eğitim Sen olarak sendika gözetmeden haksızlığa uğramış bütün öğretmenlerimizin, idarecilerimizin arkasındayız.

MEB'den özel okullara 'müfredat' incelemesi! MEB'den özel okullara 'müfredat' incelemesi!

Bir olursak, birlikte olursak eğitimin kalitesini arttırabiliriz. Öğretmenlerin sendikasına göre program yapılırsa, öğretmenlerin sendikasına göre bazılarına taviz verilip, bazılarına baskı yapılırsa bu işin sonu hiç iyi görünmüyor son kez uyarıyorum, herkes akıllı olacak.

Editör: Uğur GENCER