banner166

“Kadınların gücü bu karanlığı yırtacak güçtedir”

“Kadınların gücü bu karanlığı yırtacak güçtedir”

“Kadınların gücü bu karanlığı yırtacak güçtedir”
banner158
banner174

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, müftülere nikah kıyma yetkisini getirmesi planlanan tasarıya ilişkin mecliste yaptığı konuşmasında, “Kadınlarımızın yüreğindeki ve bileğindeki güç bu karanlığı yırtacaktır” diyerek tepki gösterdi

NİKAH MASKESİ ALTINDA TECAVÜZÜ AKLAMA

Tasarıyla ilgili olarak mecliste konuşan TBMN Başkanlık Divanı Kâtip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Türkiye’nin dört bir yanından gelen kadınların mecliste gerçekleştirdiği basın toplantısını örnek göstererek, “Müftülere nikâh kıyma yetkisine karşı bugün onlarca kadın kardeşlerimizle Mecliste bir araya gelerek, ‘Haklarımıza kimse dilediği gibi saldıramaz’ diye haykırdık. Bu yetki medeni haklarımıza alenen saldırıdır. Alenen küçük yaşta evlilikler, kız çocuklarımızı zorla evlendirmenin resmî hâle getirilme çabasıdır. Küçük çocuklara, nikâh maskesi altında, tecavüzün yasallaşmasının önünü açacak bir düzenlemedir”

BUNUN GARANTİSİNİ KİM VEREBİLİR?

Açıklamasına devam eden CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet müftülere verilecek olan nikah kıyma yetkisinin getireceği olumsuzluklardan da bahsederek, “Bu yetki tanındığı takdirde 18 yaş altındaki çocuklara el altından dini nikah kıyıp sonrasında ise ‘Yaşı tutunca resmî nikâh kıyarız’ diyerek görevi kötüye kullanmayacaklarının garantisini kim verebilir? Tabii ki kimse bu garantiyi veremez” dedi.

KADIN HAKLARIYLA DEĞİL TECAVÜZLE MÜCADELE EDİN

Milletvekili Hürriyet açıklamasının devamında ise "Medeni haklarımızı teker teker dinî makamlara teslim etmek kadınları ayrıştırıyor ve toplumsal baskıyı artıyor. Kararı bizim adımıza çevremiz almasın diye bu yasa derhâl geri çekilmelidir. Kadınların haklarıyla uğraşacağınıza yoksullukla, yolsuzlukla, şiddetle, tecavüzle mücadele edin ve çözüm bulun. Biz korkmuyoruz, müftülere nikâh yetkisi vermeye çalışanların karşısındaki duvar elbette kadınlar olacaktır. Kadınlarımızın yüreğindeki ve bileğindeki güç bu karanlığı yırtacaktır" açıklamasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2017, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER