Limana mı kurban gidecek?

Hünkâr Çayırı’nın 133 dönümlük bölümünün içindeki tarihi değerlerle birlikte Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne geçerek, eğitim yeri için Erzincanlılar Vakfı’na tahsis edilmesinin arkasında buranın TOE arazisi içine yapılacak bir limanın olabileceği iddia edildi.

 Limana mı kurban gidecek?
banner158
banner174

Günlerde bölgemizin gündemini oluşturan Hünkar Çayırı’nın özel bir vakfa 30 yıllığına tahsis edilmesinin arkasındaki asıl nedenin  bir grubun buraya liman yapması olduğu iddia edildi. 30 yıl tahsisi yapılan bir arazinin bir başka gruba 30 yıl sonra devredilebilme hakkı var. Yıllar önce Uzan Grubu’ndan çıkan TOE arazisinin de Hünkar Çayırı’na çok yakın olması ve tarihi yerin denize yakınlığının bütün bu tahsis edilme nedenini ve şüphelerini oluşturduğu iddia ediliyor. Bilindiği gibi 1993’te Uzan Grubu’na 8 milyon dolara satılan Çayırova Hünkar Çayırı yanındaki TOE’nin arazisinin denize 800 metre cephesi bulunuyor ve en yakın kara komşusu da Hünkar Çayırı bulunuyor. TOE Fabrikasına ait arazi 2007 Haziran ayında yapılan bir açık artırma ile 41 milyon YTL ile Karadeniz Holding’in iştiraki Pamuk Leasing’in olmuştu.

BİR GÜNLÜK MESELE DEĞİL

Tamamı 198 dönüm olan ve yeşil alan statüsünde bulunan bu arazinin 134 dönümü ne zaman kimlerin imzası ile yeşil alan olmaktan çıkartılıp, sanayi alanı statüsüne sokuldu ve yine kimler tarafından devlet malzeme ofisine ne zaman ne karşılığında devredildiğini basın açıklamasıyla soran Saadet  Partisi Gebze İlçe Teşkilatı bu konunun detaylıca araştırılması gerektiğini vurguluyor. Saadet  Partisi Gebze İlçe Başkanı Necati Korkmaz, Hünkar Çayırı’ndaki 133 dönümlük yerin 100 dönümlük arazi parçasının TOE arazisine yapılacak olan bir limanın parçası olabileceğine dikkat çekti ve, “ Bu bir günlük veya birkaç aylık bir mesele gibi gözükmüyor. Yıllardır düşünülmüş ve tasarlanmış bir olaya benziyor. Hünkâr Çayırı’nın durumunun ileride TOE arazisine yapılabilecek bir limanın depolama parçası olma şüphesini ortaya çıkartıyor ve bütün bunlar bu hazırlığın ve niyetin bir parçasıymış gibi bir izlenim veriyor. Zaman zaten neyin ne olup olmayacağını gösterecek ancak sonra çok geç olabilir” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2018, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER