Büyükşehir’in tohum desteği ile verim arttı

Büyükşehir’in sonbahar üretim desteği kapsamında gerçekleştirdiği tohum desteğinin hasatları toplanmaya başlandı

Büyükşehir’in tohum desteği ile verim arttı
banner158
banner174
 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çiftçilere destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda, geçtiğimiz yıl sonbaharda tarım-hayvancılık destekleme projesi kapsamında gerçekleştirilen yem bitkisi tohumu desteğinin hasatları toplanmaya başlandı. Kartepe ilçesi Kullar ve Sarımeşe, Körfez’in Kalburcu mahallelerinde tohum desteği projesinden Yem Bezelyesi, Tritikale desteği almış olan çiftçilerin hasatları yüksek verimle tamamlandı.

 

SONBAHAR DÖNEMİ TOHUMLARI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda 2017 sonbahar döneminde yüzde 50 hibe ile tohum alan çiftçiler ürün almaya başladı. 2017 Sonbahar döneminde 2 bin çiftçiye yüzde elli hibeli olarak Arpa, Buğday, Yonca, Tritikale (yem buğdayı), çayır ve mera karşımı, yem bezelyesi, süt otu tohumu dağıtılmıştı. Çiftçiye destek amaçlı dağıtılan 2 bin 500 ton (25 bin paket) yem bitkisi sayesinde çiftçilere teşvik sağlanıyor. Dönümünden ortalama 2-3 ton verim alan çiftçiler, büyükşehir belediyesinin yapmış olduğu desteklemelerden ve ürünlerin verim durumlarından memnun kaldı.

 

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK VERİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan ziraat mühendisleri, çiftçilere ücretsiz danışmanlık hizmeti de veriyor. Çiftçiler toprak analizi, yem bitkilerinde gübreleme, yabancı ot mücadelesi çilek yetiştiriciliğinde ilaçlama, gübreleme, ceviz yetiştiriciliğinde ilaçlama ve tarım sigortası konularında bilgilendiriliyor. Bu hizmetle birlikte tohum ve toprak çeşitleri ile ilgili bilgi sahibi olan çiftçiler, daha verimli bir üretim gerçekleştirebiliyor. Ayrıca tohum desteği alan üreticilerin ekim alanları, ziraat mühendisleri tarafından kontrol ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2018, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER