banner166

Jhonny Depp Kimdir ?

Haziran 1963 Kentucky doğumlu olan Johnny Depp, sinema kariyerine 20 yaşındayken 1980’li yılların efsane filmi Elm Sokağı Kabusu (A Nightmare on Elm Street)’ndaki Glen Lantz rolüyle başladı. İlk rolünü Wes Craven’ın kült filminden kapmasına rağmen, Depp’in Hollywood’daki ilk dönemi uzun soluklu 21 Jump Street dizisi ile şekillendi.

Jhonny Depp Kimdir ?
banner158
banner174

 Haziran 1963 Kentucky doğumlu olan Johnny Depp, sinema kariyerine 20 yaşındayken 1980’li yılların efsane filmi Elm Sokağı Kabusu (A Nightmare on Elm Street)’ndaki Glen Lantz rolüyle başladı. İlk rolünü Wes Craven’ın kült filminden kapmasına rağmen, Depp’in Hollywood’daki ilk dönemi uzun soluklu 21 Jump Street dizisi ile şekillendi. Edward Makaseller ise hem Tim Burton ile beraber çalıştıkları ilk yapım, hem de başrolde olduğu ve kariyerinde ses getiren ilk yapım olması açısından oldukça önemli bir adım oldu. 

Leonardo DiCaprio ile başrolleri paylaştığı What’s Eating Gilbert Grape; kendisine Sam karakteri ile 1994’te ikinci Altın Küre adaylığını getiren Benny & Joon; Al Pacino ile karşılıklı oynadığı Köstebek (Donnie Brasco) filmleri ve ilk kez gazeteci bir karakter olarak karşımıza çıktığı Vegas’ta Korku ve Nefret filmlerinden sonra Emir Kusturica’nın 1993’te çektiği Amerikan Rüyası (Arizona Dream)'ndaki Axel karakterine hayat verdi. 

Yine Tim Burton imzalı Ed Wood'dun ardındansa 9. Kapı (The Ninth Gate), Hayalet Süvari (Sleepy Hollow),  Çikolata (Chocolat), Beyaz Şeytan (Blow), Karayip Korsanları serisi,  Gizli Pencere (Secret Window), Halk Düşmanları,  Charlie’nin Çikolata Fabrikası (Charlie and the Chocolate Factory) e Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi (Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street) filmleri Depp'in kariyerinin köşe taşlarını oluşturdu.  
Johnny Depp' 2011 yılından bu yana Tutku Günlükleri (Rum Diary), Karanlık Gölgeler (Dark Shadows), Evrim , Üçkağıtçı Mortdecai, Sihirli Orman ve Kara Düzen filmleriyle seyirci karşısına çıktı. 

3 Oscar adaylığı olan Johnny Depp, 1983-1986 yıllarında yaptığı ilk evliliğinden sonra, Winona Ryder., Sherilyn Fenn, Kate Moss ve Jennifer Grey ile nişanlandı. Çok uzun yıllar beraber olduğu ve 2 çocuğunun annesi olan Vanessa Paradis ile yollarını ayıran Depp ardından Tutku Günlükleri filmindeki rol arkadaşı Amber Heard ile evlenmişti. İkili olaylı bir hukuki sürecin ardından 2016 yılında evliliklerine nokta koydu.   



Kaynak ; Beyazperde

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2017, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER